Högskola


Avena internet blogg

Allmän information

Fristående högskolekurser – distansutbildning

Kurser vid ett lärcentrum

Vid Lärcentrum har du möjlighet att läsa olika fristående universitets- och högskolekurser genom samarbetsorganet.

Rent praktiskt går det till så att högskolekurserna sänds via direktsänd TV-sändning/Internet, så kallad videokonferens. Flera lärcentra är uppkopplade samtidigt till föreläsningen. Det finns mikrofoner i salen på studiecentrat och du, som student, har därigenom möjlighet att ställa frågor direkt till föreläsaren.

Tidpunkt för föreläsningar och hur många det blir varierar för de olika kurserna. Studenterna i Vetlanda bildar egna studiegrupper, som läser kursen samtidigt och gör eventuella grupparbeten ihop. En del kurser kräver något eller några besök på respektive högskola.

De kursstarter som är aktuella just nu hittar du här eller i menyn till vänster. All högskoleutbildning är gratis, frånsett kurslitteratur som du själv får betala!

Kurser på Internet

Kurser via Internet kan läsas från hela världen med hjälp av en vanlig dator. Du har inga studiekamrater, som du träffar personligen, och har heller inte möjlighet att samtala direkt med läraren. All kontakt och alla inlämningar sker via Internet. De kurser som finns här, och i menyn till vänster, är ett axplock av de distanskurser som finns. Klicka här för ett fullständigt utbud.

Hur gör du för att ansöka?

Du anmäler dig till både kurser och program på webbplatsen www Här får du information om utbildningar vid samtliga svenska högskolor och universitet och du kan anmäla dig digitalt när du skapat ett användarkonto.

Sista ansökningsdag för kurser och program med start under höstterminen är 15 april och 15 oktober när det gäller kurser som startar på vårterminen.

Om du missar att anmäla dig i tid till kurser och program kan du göra en sen anmälan till de kurser.


Blogroll


Advert

Se EuropeID.com - lokal närvaro för begränsade domäner