Domäner


Avena internet blogg

Vad är .edu domäner?

Nyligen har det varit en hel del prat om .edu toppdomäner. Om en .edu TLD förpackningar fler Google-juice punch till om man faktiskt kan registrera en, det har varit en hel del vilseledande information som flyter runt på nätet. Så låt oss en gång för alla ställa in spela in direkt på .edu domäner.

Edu-domäner är de domäner som slutar på “.edu”. Gillar “.com”, “.net”, “.org” och andra “.edu” domäner är en top-level domain (TLD). Majoriteten av .edu domäner som är associerade med en Amerikansk eftergymnasial utbildning institution, till exempel högskola eller universitet. Registrering av .edu domäner styrs av Educause, vilket begränsar registrering av sådana domäner till postgymnasiala institutioner i Usa som är institutionellt ackrediterade. “Institutionellt ackrediterat” innebär att hela institutionen och inte bara ett visst program eller en myndighet som är ackrediterat av en byrå på den AMERIKANSKA Department of Education ‘ s lista över Nationellt Erkänd ackrediteringsorgan. Dessa redovisas ackreditering av organ som ingår “Regionala Insitutional Ackrediterar Organ”, samt “den Nationella Institutionella och Specialiserade Ackrediterar Organ”. Med andra ord, det kommer att bli mycket tufft för en individ att registrera ett .edu domän.

Andra skolor, som grundskolor, gymnasier, grundskolor, och även charter schools är inte berättigade att registrera ett .edu domän. Det är reserverade enbart för eftergymnasiala skolor.


Blogroll


Advert

Se EuropeID.com - lokal närvaro för begränsade domäner